Vendéglátás-turisztika szakmacsoport:

Vendéglátóipar ágazati szakközépiskolai képzés:

  • 9 – 12. évfolyamon szakközépiskolai ágazati képzés, érettségire történő felkészítés, vendéglátásszervező-vendéglős kimenettel.
  • Az 5/13. évfolyamon vendéglátásszervező-vendéglős szakmai vizsgára történő felkészítés
  • Kétszintű érettségi vizsgára történő felkészítés magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, angol nyelv, német nyelv, földrajz és vendéglátóipar ágazati szakmai tantárgyból.

Turisztika ágazati szakközépiskolai képzés:

  • 9 – 12. évfolyamon szakközépiskolai ágazati képzés, érettségire történő felkészítés, turisztikai szervező, értékesítő vagy idegenvezető kimenettel.
  • Az 5/13. évfolyamon turisztikai szervező, értékesítő vagy idegenvezető szakmai vizsgára történő felkészítés.
  • Kétszintű érettségi vizsgára történő felkészítés magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, angol nyelv, német nyelv, földrajz és turisztika ágazati szakmai tantárgyból.

Szakképzés:

  • 1/9-3/11. évfolyamon szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó szakképzés (általános iskolát végzettek számára)
  • 1/11 – 2/12. évfolyamon szakács, cukrász, pincér OKJ-s szakmai vizsgára történő felkészítés (10. évfolyamot elvégzettek és érettségizettek részére)
  • 1/13 – 2/14. évfolyamon turisztikai szervező, értékesítő, vagy idegenvezető, vagy vendéglátásszervező-vendéglős szakképzés (nem ágazati érettségizettek részére)
Egri SZC Logo

Egri Szakképzési Centrum
Fábri Eufrozina
főigazgató